Van maquette tot mobiel decor

Toneelgroep Oostpool was voor het decor van de theatervoorstelling “Een Meeuw” van Tjechov op zoek naar een geschikte partner voor het ‘tot leven brengen’ van de Maquette.

Terug naar overzicht
Client: Toneelgroep Oostpool
Opleverdatum: maart 2017

Omdat Toneelgroep Oostpool door het hele land reist met de voorstelling waren er een aantal belangrijke eisen aan het decor: lichtgewicht, strak en mobiel. Daarnaast waren er de wensen voor doek (en frame) die lichtdicht zijn en waterbestendig, aangezien een deel van de opstelling in het water staat.

Gezamenlijk is gekeken naar de wensen en mogelijkheden, zodat het ontwerp van Theun Mosk goed tot z'n recht zou komen. Uiteindelijk is gekozen voor lichtgewicht aluminium systemen en lichtdicht ‘blockout’ textiel, zodat bij het aanlichten van de doeken geen achterliggende constructies of schaduwen te zien zijn.

De opstelling is compleet uitgewerkt in deelbare en goed vervoerbare frame-modules die in no-time zijn op en af te bouwen. Een imponerend, lichtgewicht en mobiel decor!

Reactie van Toneelgroep Oostpool
“Voor het eerst werk ik samen met FaberExposize, die gespecialiseerd zijn in grote geprinte doeken in frames. De strakheid en de mogelijkheid tot exacte kleurkeuze waren voor mij een reden om met hun deze uitdaging aan te gaan. De printtechniek voor grote doeken hebben ze de laatste jaren enorm doorontwikkeld, zonder dat je lijntjes of oneffenheden ziet.”

Rebranding grootste elektronicaketen van Nederland

Naar project

Nettorama kiest voor EasyAd billboards van FaberExposize

Naar project

FaberExposize vervangt alle instore prints bij Under Armour

Naar project

FaberExposize Amsterdam

Deccaweg 30 - 1042AD Amsterdam

+31(0)88 4801 100 - info@faberexposize.nl

Route Amsterdam