Stap in het buitenleven

Begin april heeft FaberExposize aan de opdrachtgevers NS en de Provincie Noord-Holland het eerste “Buitenpoort” project opgeleverd.

Terug naar overzicht
Client: NS
Opleverdatum: maart 2019

In dit pilotproject wordt een treinstation, dat nabij een prachtig recreatie of natuurgebied ligt, omgetoverd tot een decoratief startpunt van een prachtige wandelroute en/of buiten-experience.

Om de net aangekomen reiziger op het station alvast in de sfeer van het omliggend natuurschoon te brengen kreeg het station tal van visuals. Zo is de pui van het perron voorzien van een levensgrote panoramafoto van het Kennemer duinlandschap en zijn de reizigerstunnels opgefrist. Dit door ze een schilderbeurt te geven en te voorzien van afbeeldingen van lokale flora en fauna.

Met deze pilot wil men bekijken of door de combinatie van - treinreis naar station “met prachtig achterland” - het betreffende natuurgebied beter bezocht wordt.

FaberExposize tekende voor de totale aanpak van het project. Daartoe behoorde ook de aanleg van een wandelpad, bijbehorende bewegwijzeringspalen en een informatielessenaar ten behoeve van de wandelroutes.

FaberExposize Amsterdam

Deccaweg 30 - 1042AD Amsterdam

+31(0)88 4801 100 - info@faberexposize.nl

Route Amsterdam