Tussen beheersen en bezweren.

Een bijzonder project van beeldend kunstenares Valerie van Leersum.

Terug naar overzicht
Opleverdatum: januari 2016

Valerie van Leersum is beeldend kunstenaar en maakt installaties die een verbinding aan gaan met een plek of een geschiedenis.


Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de dijken braken rondom De Zuiderzee. In het kader van deze Waterlandse vloed verzameld Valerie voorwerpen die te maken hebben met het beheersen en bezweren van de wateren in Nederland. Meetapparatuur, diagrammen, talismannen, stormballen, ritueel voedsel. Allen elementen die houvast bieden en zich begeven in het spanningsveld tussen hoop en controle.
Deze voorwerpen komen samen in 7 altaar opstellingen die van bovenaf worden gefotografeerd en door FaberExposize zorgvuldig op vaandels geprint. In de zomer en najaar van 2016 waren deze vaandels op diverse locaties te zien rondom de Zuiderzee, om als stille getuige de geschiedenis van de Waterlandse vloed te herdenken.

FaberExposize heeft met zorg geluisterd naar de opzet van het project en het beoogde beeld. Vervolgens heeft het geadviseerd in materiaal en druktechniek.
Waarna het geheel prachtig is geprint en afgewerkt.


In samenwerking met: Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en het Zuiderzeemuseum.

Andere projectenin deze World....

Ervaar de "Worlds of" door middel van een visuele rondleiding langs een selectie van projecten die door FaberExposize zijn uitgevoerd.

Nettorama kiest voor EasyAd billboards van FaberExposize

Naar project

FaberExposize in Sign+ Magazine nummer 05-2018

Naar project

Contact

Wij staan voor u klaar om u te helpen met het realiseren van uw eigen Visual-project! Uw idee├źn, van klein en bescheiden tot groots en meeslepend, kunnen wij werkelijkheid laten worden.

FaberExposize Amsterdam

Deccaweg 30 - 1042AD Amsterdam

+31(0)88 4801 100 - info@faberexposize.nl

Route Amsterdam