Nieuws

Van 'Saaie doorgang' naar
'Kunst Passage'

De Kiltunnel is een tunnel voor wegverkeer, (brom)fietsers onder de Dordtsche Kil tussen ‘s-Gravendeel en Dordrecht. De afgelopen jaren heeft de Kiltunnel een grondige renovatie ondergaan.

Als kers op de taart van deze renovatie heeft FaberExposize op verzoek van het Wegschap Tunnel Dordtse Kil, de wanden van de fietstunnels voorzien van twee indrukwekkende kunstwerken. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenares Astrid Brockhus.

De wanden moeten de gebruiker van de fietstunnel het gevoel geven, dat ze veilig en welkom zijn. En dat ze trost mogen zijn op hun mooie stad en de landelijke omgeving van de Hoeksche Waard. Iconische beelden uit de omgeving staan dan ook centraal bij de kunstwerken.

De productie en montage van de kunstwerken was een maatwerkklus op XL-formaat. De wanden moesten met Zwitserse precisie worden ingemeten om de gedigitaliseerde tekeningen van Astrid Brockhus perfect sluitend langs de contouren van de roltrappen en wanden te kunnen aanbrengen.

De kunstwerken zijn geprint op duurzame panelen, die voorzien zijn van een beschermend laminaat. De resolutie en detaillering is zelfs op deze grootte verbluffend. De montage van de werken op de achterliggende glazen geveldelen werd vernuftig door ons opgelost met speciale montage strips. Hiermee konden de panelen zonder boren en schroefgaten worden aangebracht, wat resulteerde in een super strak eindresultaat.

Ook een metamorfose op XL-formaat voor een gebouw, brug of tunnel nodig? Wij denken graag met u mee.

Vorige nieuwsbericht
Volgende nieuwsbericht